Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

NIEUW Inproba Sriracha Saus

28 augustus 2023

De bekende pittige saus uit Thailand. Ter uitbreiding van ons huidige Inproba sauzen lijn introduceren wij de Sriracha saus.​

NIEUW Inproba Sriracha Saus

Sriracha saus?

We zien deze saus steeds vaker terug op het menu. Op zichzelf staand of juist gemengd met bijvoorbeeld een mayonaise.  Maar wat is nu die Sriracha saus eigenlijk? De naam van deze saus komt vanuit het land en plaats van herkomst. Namelijk de kustplaats Sri Racha, in Thailand. Gemaakt met verse pepers, knoflook, azijn, zout en suiker, kun je deze saus zien als de sambal van de Thaise keuken.  De saus heeft een smeuiige structuur en is rood van kleur.

Toepassingen in gerechten

De saus is op verschillende manieren te gebruiken. Denk bijvoorbeeld als (dip)saus puur of als dipsaus gemengd met mayonaise, zure room of kwark. Meng de sriracha met bijvoorbeeld honing, olijfolie, ketjap / sojasaus en wat citroensap en geef je salades pit met deze dressing. Misschien niet direct voor onze Europese keukens, maar in Azië wordt sriracha ook toegevoegd aan een omelet of noodles voor het ontbijt. Natuurlijk is het ook een mooi ingrediënt voor in een marinade. Denk hierbij aan de sticky chicken marinade of geef juist een beetje pit aan je gerecht door het toe te voegen in een curry-achtige saus. En laten we de ultieme snackmomenten niet vergeten, sriracha saus geeft een unieke smaak aan nacho’s, wraps, sandwiches of een 'gewoon' een stukje kaas.